Üsküdar Gezilecek Yerler Ve Mekanlar | Üsküdar, istanbul


1-) Paçi Cafe
Üsküdar Merkez'de bulunan Paçi Cafe İstanbul Boğazının eşsiz manzarasına ev sahipliği yapıyor. Siz bir yandan kahvenizi yudumlarken yada kahvaltınızı yaparken dalga seslerini dinleyip bir yandan da manzara karşısında huzur bulacağınız bu mekan zannedilenin aksine çok pahalı da değil. Restore edilen Paçi Cafe yeni görüntüsü ile bizden tam not aldı.
Menü ve fiyat bilgisi için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

2-) Katibim Cafe
Paçi Cafe'nin karşısında bulunan Katibim Cafe Üsküdar Sahil'de nargile keyfi yapabileceğiniz ender mekanlardan birisidir. Restaurant Cafe ve Nargile Cafe olarak birçok kişiye hizmet veren Katibim Cafe ile ilgili detaylı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.




3-) Trend 216
Üsküdar Otobüs duraklarının karşı tarafında bulunan Trend216 ; Mado ve Üçler Market'in yanıbaşında bulunuyor. Ulaşımı kolay bu mekanda malesef nargile hizmeti verilmemektedir. Fiyatlar biraz daha yüksek olsa da kuşkusuz manzaranın en iyi izlenebildiği mekanlardan birisi olan Trend216'ya gitmişken Suffle'sini denemeden mekandan ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz.
Menü ve Fiyat bilgisi için detaylı Trend216 yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.


4-) SeaPoint Cafe
Trend216'nın neredeyse yanında bulunan Sea Point Cafe&Restaurant eşsiz manzaranın izlenebildiği en güzel noktalardan birisidir.


5-) Salacak Sahil
Eğer Avrupa yakasından geliyorsanız vapurdan indikten sonra 5 dakika yürüyerek buraya ulaşabilir. Anadolu yakası için de otobüs duraklarında indikten sonra 5 dakika yürüyerek bu güzel yere ulaşabilirsiniz. Merdiven şeklindeki sahilde oturabilir hemen yakınındaki büfeden çay tost alıp Kız Kulesi manzarası ile Istanbul Boğaz'ında mükemmel anlar geçirebilirsiniz.

6-) Fethi Paşa Korusu
Kuzguncuk'ta bulunan İBB Sosyal Tesisleri bünyesinde bulunan Fethi Paşa Korusu hem ulaşımı kolay hemde manzarasına bayılacağınız bir konumda bulunuyor. Otobüs ile gittiğiniz de Paşalimanı durağında inmeniz gerekmektedir. İBB Fethi Paşa Sosyal Tesisleri adına sahip mekan belediye sosyal tesisi olduğu için konumu itibari ile oldukça uygun fiyatlara ve zengin bir menüye sahip.

Fincan Çayı 1 TL 'ye içebileceğiniz bu mekana gelmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Uygun fiyatlar, muhteşem manzara beraberinde kalabalık ve servis sıkıntısını getirse de bizce burayı görmenize asla engel olamayacaktır.

7-) Nevmekan
Yeni nesil kitap kafeleri hepimiz biliriz. Evde çalışmaktan bunalıp kendini dışarı atanların sıklıkla uğradığı sakin ve huzurlu mekanlardır buralar. Fakat Üsküdar Bağlarbaşı'nda hizmete giren Nevmekan diğerlerinden biraz farklı.Eskiden İETT garajı ve tramvay hangarı olarak kullanılıyormuş. Bu nedenle dekorasyon biraz farklı ve fazlasıyla ilgi çekici.

Girişte sizi tramvayın karşıladığı bu mekanla ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
BONUS:

Kız Kulesi
İstanbul'un en güzel yerlerinden birisi olan kız kulesine Üsküdar'dan kalkan vapurlarla ulaşım sağlanmaktadır. Sevgililer gününde ve yılbaşı günlerinde akşam yemeğinin kişi başı 450 TL'ye kadar çıkabildiği bu nadide mekana normal günlerde gitmenizi tavsiye ederiz.

Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder