Karaköy Kahvesi Balat | İstanbul

Yine bir gün farklı amaçlarla yola çıkıp amacımıza ulaşamayıp planladığımızdan çok daha güzel bir gün geçirmiştik. Amacımıza ulaşamayınca ne yapacağız diye düşünürken aklımıza Karaköy Kahvesi Balat’a gitmek geldi. Birimiz daha önce bir çok kere gitmişti fakat diğerimiz hiç gitmemişti.

Karaköy Kahvesi bahçe ve iç mekan olarak iki kısımdan oluşuyor. Yaz aylarında gitmek çok daha keyifli çünkü iç mekan biraz basık ve kareli örtüler ve tahta sandalyeler bahçe konseptine çok daha uygun.

Hava çok sıcaktı biraz da yürümüştük ve susamıştık. Serinlemek için Churcill sipariş ettik. Bir önceki gün Churcill niyetine sırf limon içmiş biri olarak Karaköy kahvesindeki  Churcill çok iyi geldi. Yemek fiyatlarına baktığımızda fiyatları da gayet uygundu. Tatlı çeşitleri de bir çok kafeye göre oldukça fazlaydı.  Ve gayet memnun bir şekilde mekandan ayrıldık.


Mekanda nargile de mevcut fakat önceki deneyimlerimizden yola çıkarak nargilesinin çok iyi olmadığını söyleyebiliriz.

Ramazan ayına girdiğimizde birlikte dışarı da iftar yapmak istedik. Bu zamana kadar işlerimizden dolayı hiçbir ramazan birlikte iftar yapamamıştık. Bu bizim için ilk olacaktı ve tercihimizi iyi yapmalıydık.

Ramazandan önce gittiğimiz son mekan olan Karaköy Kahvesine gitmeye karar verdik. İftar için rezervasyon ile müşteri kabul ettiklerini söylediler, biz de rezervasyonumuzu yaptırdık. Ancak gittiğimizde çokta kalabalık olmadığını gördük. Yani dışarıdayken son dakıka  iftar yapmaya karar verirseniz  rezervasyonsuz olarak Karaköy Kahvesinde şansınızı deneyebilirsiniz.



İftar menüsü gayet güzeldi.  İftariyeliklerin biraz zayıf olmasının dışında çorba, köfte patates ve pilavdan oluşan ana yemek, salata, içecek, tatlı ve çay dan oluşan bu gayet doyurucu menüye kişi başı 40TL gibi uygun bir fiyat ödedik. Ve yine mekandan gayet memnun bir şekilde ayrıldık.

Eğer iftarınızı başka bir mekanda açmak isterseniz sizin için derlediğimiz İstanbul'daki iftar yapılabilecek mekanları ve fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

1 yorum:

  1. Merkur Solingen Brushed Stainless Steel Wedding Rings
    The Merkur Merkur 34C is titanium sheets a premium titanium hammers razor with a knurled handle, a signature gold man titanium bracelet plated columbia titanium jacket handle and titanium price per ounce a traditional German accent with

    YanıtlaSil