Kasımiye Medresesi | Mardin

Artuklular döneminde yapımı başlanan daha sonra 15.yy da Akkoyunlu Sultanı tarafından tamamlanan Kasımiye Medresesini Mardin gezimiz sırasında gezme fırsatımız oldu. Avlusundan ince ve karanlık merdivenleri aşarak üst kısmına ulaştık. Mardin Manzarasını ayaklarınıza kadar getiren Kasımiye Medresesine mutlaka uğramalısınız.


Eğer bir mekanı görsel olarak beğenmekten önce sizde oranın varsa hikayesini dinlemekten hoşlananlardansanız. Mardin Kasimiye Medresesinin avlusundaki havuzu önce görmelisiniz.


Medresenin avlusundaki havuzda akan su tasavvufi bir betimlemeyi saklıyor. Suyun akışı ile doğumdan ölüme kadar insan hayatı ve sonrası simgelenmiştir. 

Bu havuz hayatı simgeliyor. Suyun ilk aktığı havuz bebekliği, ikinci akan havuz çocukluğu, üçüncü uzun ince havuz gençliği, dördüncü kısa havuz yaşlılığı, suyun döküldüğü havuz ise mahşeri simgeliyor.

Hayat çeşmesinde dilek tutup para atabilirsiniz.

Mardin'de Gezilecek Yerler Yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Giriş ücretsiz olduğu için ziyaretçiside bol oluyor Kasımiye Medresesi'nin... Ücretsiz olduğu için birazda bakımsız kalmış haliyle ama rehbersiz ve yönlendirmesiz de olsa biz Kasimiye Medresesinden memnun kalanlardanız.


Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder