Şehri Destan Cafe & Restaurant | istanbul, Fatih


istanbul'un orta yerinde Fatih'te bulunan Şehri Destan Cafe'deydik. Güler yüzlü çalışanları, mekanı bir kez ziyaret etseniz bile hemen samimi olabileceğiniz işletmecisi ve yenilenen konsepti ve görünümü ile bizleri ağırladı.



Şehri Destan Cafe'yi diğer cafelerden ayrı bir yere koymamızın sebebi tabiki bunlarla sınırlı değil. Şehri Destan Cafe'ye geldiyseniz lezzetli mi lezzetli soya soslu tavuğunu mutlaka denemelisiniz.



Şehri Destan Cafe'ye geldiniz ve nargile içmek istiyorsunuz. Menüyü elinize aldınız ve nargile fiyatlarının 23 TL'den başladığını fark ettiniz. Aklınızdan acaba kötü tütün mü kullanıyorlar diye geçirdiyseniz sizde bizdensiniz demektir. İlk dumanda bile bu düşüncenizin ne kadar yersiz olduğunu kanıtlayacak bu mekanda vivident ve lokum tütününü deneyebilirsiniz. Bu önerilerimiz sizlere uygun değilse nargileci ile görüşüp bana güzel bir karışım yap dediğinizde tam size göre bir nargile yapacağından eminim.


Yemek Önerisi
Soya soslu tavuk birinci önerimiz olsa da biraz yağlı tavuk dürümünü de deneyebilirsiniz. Fiyatların da aynı seviyedeki cafelere göre daha makul olduğunu fark edeceksiniz. Yemek söylemeden önce içecek + yemek konseptini tek fiyatta birleştirdikleri menü1 menü2... şeklinde sıralanan menü listesine bakmanızı öneririz. Gözlemelerden Beyaz peynirli gözleme veya kaşarlı gözlemeleri 12.5 TL veya karışık gözlemeyi 15 TL'ye yiyebilirsiniz. Sucukta dana sucuk takıntınız varsa piliç sucuk kullanıldığı için karışık gözlemeyi tavsiye etmeyiz.

istanbul'un 7 Gün 24 saat açık mekanlarından
Tamamen aile mekanı olan Şehri Destan Cafe'nin bir artısı da 24 saat açık olması. Gece 2 3 4 'te bile gelseniz mekan ipsiz sapsız insanların mekanda barınmasına kesinlikle izin vermediği için kesinlikle haftanın her gününün her saatinden burada huzurla vakit geçirebilirsiniz.

Yenilenen Yüzü İle Hizmete Girdi
Şehri Destan Cafe iki bölümden oluşuyordu. Tadilat süresince yalnızca metro tarafına bakan kısmı aktif olarak hizmet verirken yenilenen yüzü ile müşterilerinin hizmetine daha geniş bir şekilde açıldı. Açılır kapanır çatı sistemi, ısıtma ve etkili havalandırma sistemi ile nargile kullanımına da uygun hale getirilen mekan ferah görüntüsü ve masaların birbirine olan mesafesi ile de müşteri memnuniyetini birinci sırada tuttuğunu kanıtlamış durumda.

2 Kişi İçin Ortalama Hesap(Yemek + Nargile) = 65 TL
2 Kişi İçin Ortalama Hesap(Yemek)                  = 40 TL
2 Kişi İçin Ortalama Hesap(Nargile + İçecek)  = 30 TL
2 Kişi İçin Ortalama Hesap(Yalnızca İçecek)    = 15 TL
                                                                        Çay = 2.5 TL
                                                                         Su   = 2 TL
                                                              Meşrubat  = 6 TL
                                                        Türk Kahvesi = 8 TL
Fiyatlar 2018 Fiyatlarıdır...

Otopark
Erken saatte gidecekseniz aracınızı ispark'a bırakabilir yada sokak aralarında bulduğunuz uygun bir yere park edebilirsiniz. Mekanın kendisine ait otoparkı bulunmamaktadır. Akşam gidecekseniz de ispark'tan boşalan alanlar sizler için ücretsiz otopark görevi görecektir. Değnekçilere meydan vermeyiniz belirli bir saatten sonra ispark alanından resmi ücretmiş gibi ücret almaya çalışan uyanıkları 155 i arayarak şikayet etmeyi unutmayınız.

Ulaşım
Merkezi konumda bulunan Şehri Destan Cafe & Restaurant'a pek çok şekilde ulaşabilirsiniz. İster Çapa Şehremini durağına tramvay ile gelebilir isterseniz bu duraktan geçen otobüs hatlarıyla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Sizler için otobüs hatlarından birkaçını aşağıda sıraladık:
83O, 85T, 89B,92, 93, 94, 55EY, 36ES, 33, 35D
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder