Nevmekan | İstanbul,Üsküdar

Yeni nesil kitap kafeleri hepimiz biliriz. Evde çalışmaktan bunalıp kendini dışarı atanların sıklıkla uğradığı sakin ve huzurlu mekanlardır buralar. Fakat Üsküdar Bağlarbaşı'nda hizmete giren Nevmekan diğerlerinden biraz farklı. 


Eskiden İETT garajı ve tramvay hangarı olarak kullanılıyormuş. Bu nedenle dekorasyon biraz farklı ve fazlasıyla ilgi çekici. Mekan iki kattan oluşuyor ve giriş katta sizi konsepte uygun olarak bir tramvay karşılıyor. Giriş kat daha çok masa ve sandalyelerden oluşuyor, bahçe kısmına geçişte kitaplar arasındaki masalarda saatlerce oturup kahve ve kitap keyfi yapabiliyorsunuz.

Üst kata çıktığınızda ise dekorasyon çok daha güzel görünüyor. Alt kattaki sandalyelerin yerini geniş ve rahat koltuklar alıyor. Üstelik bilgisayarınızla gelip çalışabileceğiniz masalar da mevcut bu katta. Camların normalden yüksek olması ve masaların diğer kafelere göre birbirinden uzak olması mekana ferahlık kazandırıyor.


Mekan her açıdan çok güzel ama eğer yolunuz düşerse üst katta oturmanızı tavsiye ederim. Gitmek için akşam saatlerini tercih ederseniz loş ışıkla oluşan ambiyansta daha hoş vakit geçirebilirsiniz.

Hafta içi gittiğimiz mekanda kolayca yer bulabilirken hafta sonu üniversitelerin final zamanlarına yakın bir tarihte gittiğimizde yer bulamadık. Yarım saat kadar koltuklarda beklesekte yer boşalmadığı için mekandan ayrılmak zorunda kaldık.   


Üsküdar Belediyesi tarafından işletildiği için menüdeki fiyatlar çok uygun. Kitapseverlerin vazgeçilmezi olan filtre kahve 6 TL, çay 2 TL, tatlı çeşitleri 5-6 TL civarında ve tost, sandviç, makarna gibi atıştırmalıkları da gayet uygun fiyatlarda bulabilirsiniz.


Nevmekan’a ulaşım ise gayet basit. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür merkezinin hemen yanında bulunuyor. Üsküdar'dan gelenler için Kültür Merkezi durağında inerek karşıya geçip Aslı Börek’in yanından 400 metre yürüyüp ulaşabilirsiniz. Kadıköy tarafından gelecekler ise İlahiyat Fakültesi durağında inerek karşıya geçip 500 metre yürüdükten sonra Aslı Börek’ten sola dönüp 400 metre daha yürüyerek ulaşabilirsiniz. Mekanın kendine ait otoparkı bulunmamaktadır.


Anadolu yakasında oturanlar olarak Üsküdar'ın huzur veren yönünü hepimiz biliriz. Üsküdar'ın huzurunun yansıdığı Nevmekan’da hoş vakit geçirmeniz dileğiyle…
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

5 yorum:

  1. kesin gitmeliyim güzel bir mekanmıs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikler her yönüyle çok güzel bir mekan. Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  2. Sakarya universitesinde okuyorum yazılarınızı cok begendim sakaryadaki mekan yazılarınızı da bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakarya'ya yolumuz düştüğünde oradaki mekanlara da blogumuzda yer vereceğiz. Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  3. Böyle hikayesi olan yerler beni gerçekten çok etkiliyor mutlaka gideceğim :))

    YanıtlaSil